Αdvance Paris WTX-700 ! Ασύρματη Ευκολία.

Η ασύρματη αναπαραγωγή μουσικής μέσω φορητών συσκευών έχει γίνει πλέον κομμάτι της καθημερινότητας μας λόγω της ευκολίας και της ευχρηστίας που προσφέρει. Για αυτόν τον λόγο πολλές υλοποιήσεις Hi-Fi της αγοράς έχουν αρχίσει να δίνουν έμφαση στο streaming μέσω της τεχνολογίας Bluetooth. Τι γίνεται όμως όταν το σύστημα μας δεν υποστηρίζει τέτοιες τεχνολογίες; Το WTX-700 της Advance Paris υπόσχεται να δώσει μία λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Bluetooth “Better Than CD”!

To WTX-700 είναι μια μικρή σε όγκο, Plug n’ Play συσκευή, η οποία επιτρέπει ασύρματο streaming αρχείων υψηλής ανάλυσης και τοποθετείται απευθείας στα βύσματα εισόδου ενός προενισχυτή ή ολοκληρωμένου ενισχυτή, αρκεί αυτά να έχουν την τυποποιημένη απόσταση. Βασίζεται στην τεχνολογία Bluetooth v5.0 και υποστηρίζει κωδικοποιήσεις aptX, aptX HD, AAC και SBC και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλες τις πηγές που υποστηρίζουν Bluetooth (smarphones, tablets, υπολογιστές PC/Mac, κλπ).

Τι σημαίνουν όμως όλες αυτές οι ορολογίες και τι σημασία έχουν για τον μουσικόφιλο; Γνωρίζουμε, γενικά, ότι η ασύρματη αναπαραγωγή μέσω Bluetooth συνεπάγεται συμπίεση και κατ’ επέκταση απώλεια ποιότητας στο τελικό αποτέλεσμα. Εδώ έρχεται η νέα κωδικοποίηση aptX HD της Qualcom. Το νέο αυτό codec που έχει αρχίσει να εδραιώνεται στις νεότερες συσκευές της αγορά προσφέρει bit-rate 576 kbps και υπόσχεται “better than CD” μουσική εμπειρία αλλά χωρίς καλώδια!

Advance_Paris_wtx_700

Εάν λοιπόν η συλλογή σας αποτελείται από υψηλής ποιότητας αρχεία, η ευκολία της ασύρματης παραγωγής δεν θα είναι συμβιβασμός, ειδικά αφού ο μετατροπέας d/a της Texas Instruments που χρησιμοποιεί η συσκευή έχει προδιαγραφές για αναπαραγωγή ανάλυσης αρχείων έως και 32 bit/384 kHz (αν και πρακτικά η υποστήριξη aptX HD σημαίνει ότι αν υπάρχει συμβατή πηγή, το WTX-700 μπορεί να πραγματοποιήσει streaming υψηλής ανάλυσης έως και 24-bit/48kHz).

Το συνδέεις και το ξεχνάς…

Από την πρώτη επαφή με το WTX-700 θα καταλάβει κανείς την σκοπιμότητα του. Με ελάχιστο βάρος και μέγεθος, μπορεί να τοποθετηθεί άνετα στο πίσω μέρος ενός ενισχυτή και όχι μόνο. Οπότε, η σύνδεση αλλά και η χρήση της συσκευής είναι εξαιρετικά εύκολη καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι η σύζευξη της με το κινητό/tablet ή οποιαδήποτε bluetooth συσκευή της αρεσκείας σας. Μια γρήγορη και απλή διαδικασία η οποία θα προσφέρει  ασύρματη εμβέλεια αρκετή για κάθε σαλόνι. Στο τέλος μια κουραστικής ημέρας τίποτα δεν σε χαλαρώνει περισσότερο από το να μπορείς να αξιοποιείς το σύστημα σου καθισμένος στον καναπέ ακόμα και αν το μόνο που θες είναι να δεις την αγαπημένη σου σειρά στο Netflix…

Σίγουρα βέβαια όλα αυτά δεν θα είχαν σημασία αν ο δέκτης της Advance Paris δεν μπορούσε να προσφέρει ένα αξιοπρεπές ηχητικό αποτέλεσμα. Και ευτυχώς, δεδομένων των περιορισμών του Bluetooth, η απόδοση του μετατροπέα d/a του WTX-700 είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής. Η κωδικοποίηση aptX HD μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε τις δοκιμές μας χρησιμοποιώντας είτε την υπηρεσία Hi-Fi του Tidal, είτε αρχεία flac ή ακόμα και με διαδικτυακό ραδιόφωνο και χρήση του ΥouΤube. Και ποτέ δεν μας δόθηκε η αίσθηση ότι έχουμε προβεί σε πέραν του δέοντος παραχωρήσεις. H αναμενόμενη τονική ισορροπία και διαύγεια ήταν εκεί με ικανοποιητική αίσθηση της ταχύτητας και της έκτασης στα δύο άκρα του ακουστικού φάσματος. Εν ολίγοις, ο δέκτης δεν υποβαθμίζει την ποιότητα του συστήματος στο οποίο προστίθεται αλλά να αφήνει τους υπόλοιπους κρίκους του να κάνουν το παιχνίδι.

Must Have!

Με υποστήριξη της πλειονότητας των προτύπων ασύρματης αναπαραγωγής ο δέκτης της Advance Paris εξασφαλίζει μια αδιάκοπη, ευχάριστη και κυρίως εύκολη μουσική εμπειρία. Ειδικά οι κάτοχοι… ενισχυτών παλαιότερης κοπής που θέλουν να προσθέσουν την δυνατότητα ασύρματης αναπαραγωγής στο σύστημα τους με μία απλή και οικονομική λύση θα πρέπει οπωσδήποτε να τον έχουν στα υπόψιν τους.

Bluetooth: QCC BT 5.0
Υποστηριζόμενοι codecs: aptX, aptX HD, AAC, SBC
Μετατροπέας d/a: Texas Instruments (32/384)
Διαστάσεις: 205x135x40mm
Βάρος: 184gr

Τιμή: €129,-

Ultimate Audio Video, τηλ.: 210-994.9050, https://www.ultimateaudio.gr/, https://advance-acoustic.com/

Το άρθρο έχει δημοσιευτεί στο πρώτο τεύχος του YELLOWBOX και την επιμέλεια είχε ο Μάνος Μαστραντωνάκης._

YELLOW BOX MAGAZINE info@yellowbox.gr

Copyright © 2020 Yellow Magazine | All rights reserved Viva payments