Combo Advance Paris MyConnect 60/Ηχεία Mission QX-1 !

Combo Advance Paris MyConnect 60/Ηχεία Mission QX-1 !

Compact Ευτυχία!

 

Ένα μικρό, πλήρες, σύστημα με πλάτος μικρότερο των 30 εκατοστών, από έναν κατασκευαστή που έχει δώσει ήδη τα διαπιστευτήριά του στο είδος. Ένα κόμπακτ ηχείο από μια παραδοσιακή Βρετανική εταιρεία. Ένα ράφι (εντάξει, αυτό δεν είναι απαραίτητο). Μερικά CD, αρχεία ή streaming από το διαδίκτυο. Δεν χρειάζονται, τελικώς, πολλά πράγματα για να ξεκινήσεις στο Hi-Fi. Ωραίες εποχές και τις ζούμε, τώρα!

 

Το σύστημα που δοκιμάζουμε στις σελίδες αυτές είναι μια πολύ πειστική απάντηση στο ερώτημα “τι χρειάζεται για να ξεκινήσω στο Hi-Fi;”. Είναι ένα ερώτημα που διατυπώνεται εδώ και δεκαετίες και οι απαντήσεις σε αυτό, αλλάζοντας με τα χρόνια, οριοθετούν, σε σημαντικό βαθμό, την εξέλιξη του οικιακού audio. Η ιδέα για το τι είναι απολύτως απαραίτητο, δημιούργησε σχολές, εδραίωσε κατασκευαστές και -ενίοτε- συσπείρωσε τους καταναλωτές σε σκληροπυρηνικές ομάδες οπαδών. Αυτό που κάποτε ήταν απαραίτητο, σήμερα είναι, είτε δεδομένο, είτε ιστορία του παρελθόντος και αυτό που, γενικώς, ονομάζουμε “αγορά” προσπαθεί να ανακαλύψει το επόμενο σωστό βήμα. Με τα σημερινά δεδομένα, ένα πλήρες πακέτο με όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά και ένα ζευγάρι ηχεία είναι μια πρόταση που απαντά στο αρχικό μας ερώτημα. Αν θέλετε να ξεκινήσετε, είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά. Αυτός είναι και ο λόγος που τα ηχεία βιβλιοθήκης Mission QX-1 και η συσκευή all-in-one Advance Paris MyConnect 60 θα μας απασχολήσουν σε αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα συνδυαστική παρουσίαση.

Γάλλο-Βρετανική Συμμαχία…

 

Η Advance Acoustic ακολουθεί εδώ και αρκετό καιρό μια στρατηγική ανάπτυξης ιδιαίτερα συμπαγών αλλά εξαιρετικά ευπροσάρμοστων λύσεων με την ταυτότητα Advance Paris. Τώρα είναι ήδη μια ξεχωριστή γκάμα προϊόντων και ονομάζεται Advance Paris MyConnect. Η εταιρεία παρουσιάζει προτάσεις all-in-one, προσφέροντας ευέλικτες λειτουργίες δικτύωσης και streaming, καθώς και εκτεταμένες επιλογές σύνδεσης για ένα ευρύ φάσμα πηγών αναπαραγωγής. Οι επιλογές εδώ περιλαμβάνουν το συγκριτικά ισχυρό MyConnect 150, το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές του τρέχοντος έτους, έως το μικρό MyConnect 50, το οποίο κυκλοφόρησε το 2018 και τώρα αντικαθίσταται από το νέο MyConnect 60.

Η Mission γιορτάζοντας 40 χρόνια συνεισφοράς στην ακουστική εμπειρία, δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις. Παρουσίασε τη νέα σειρά QX, με εντυπωσιακή εμφάνιση και απόδοση, με ηχεία κατάλληλα τόσο για συστήματα Hi-Fi όσο και για συστήματα AV. Η σειρά περιλαμβάνει πέντε βασικά μοντέλα, 2 βάσης και 3 δαπέδου και συμπληρώνεται με κεντρικό ηχείο, ηχείο surround και υπογούφερ.

 

Power House…

 

Ξεκινώντας με την “κινητήριο δύναμη”, ο αντικαταστάτης του MyConnect 50, το MyConnect 60  έρχεται με λίγο υψηλότερη ισχύ και με δέκτη DAB+ και είναι διαθέσιμο και σε λευκό εκτός από μαύρο φινίρισμα. Η ισχύς του νέου μοντέλου είναι 2x70W με στάδιο εξόδου σε τάξη ΑΒ, σε σχέση με τα 60W του προηγούμενου μοντέλου. Η συσκευή είναι εφοδιασμένη ακόμη με CD player, ραδιοφωνικό δέκτη FM, Bluetooth, Αirplay, καθώς και με υπηρεσίες streaming όπως Qobuz, Tidal, Spotify και Deezer και υποστηρίζει επίσης τους πολυάριθμους ραδιοφωνικούς σταθμούς του TuneIn. Επιπλέον, το MyConnect 60 διαθέτει προενισχυτή phono ΜΜ, έξοδο subwoofer και δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου με εφαρμογή για iOS και Android. Μπορεί επίσης να πραγματοποιήσει streaming από τοπικούς πόρους, PC, Mac ή NAS, αλλά και από smartphone ή tablet. Η ευδιάκριτη οθόνη στο μπροστινό μέρος της συσκευής απλοποιεί τη λειτουργία και η πρόσοψη περιλαμβάνει μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Στις δυνατότητες σύνδεσης, περιλαμβάνονται τρεις ψηφιακές είσοδοι και δύο αναλογικές. Ο DAC του MyConnect 60 βασίζεται στο τσιπ WM8740 της Wolfson.

The Voice!

 

Τα Mission QX-1 είναι μια σχεδίαση ραφιού/βάσης και όπως αναφέρει η εταιρεία, έχουν σχεδιαστεί για να παντρεύουν την προηγμένη μηχανική με την κομψή και ελκυστική αισθητική. Είναι δύ δρόμων, δύο μεγαφώνων με μιντ/γούφερ που ενσωματώνει το σύστημα DiaDrive της Mission, έναν κοίλο διάφραγμα χωρίς ραφές που έχει διαμορφωθεί από ένα μείγμα μαλακών υλικών και ακρυλικών ινών. Η υποστήριξη του διαφράγματος, στο πίσω μέρος γίνεται από ένα άκαμπτο, κωνικό στήριγμα που εξασφαλίζει αυξημένη περιοχή επαφής με το πηνίο φωνής. Στο “στεφάνι” της μονάδας οι βίδες έχουν κρυφτεί έξυπνα πίσω από έναν δακτύλιο που μοιάζει με χτένι – ένα σχέδιο που δίνει στην πρόσοψη του ηχείου την υπογραφή της “υψηλής τεχνολογίας”. Το QX-1 χρησιμοποιεί τη παραδοσιακή διάταξη Inverted Driver Geometry (IDG) της εταιρείας, που τοποθετεί τη μονάδα υψηλών κάτω από τη μονάδα μεσαίων/χαμηλών, εξισώνοντας το μήκος της διαδρομής του σήματος και επιτρέποντας έτσι στα ηχητικά κύματα να συμπίπτουν στο ύψος της κεφαλής του ακροατή. Αυτή η αρχή σχεδιασμού, βελτιώνει τη χρονική ευθυγράμμιση και προσφέρει μια συνολικά καλύτερη αίσθηση όταν ακούμε μουσική ή παρακολουθούμε ταινίες. Το τουίτερ είναι καινούριο, ένα ring radiator με υφασμάτινο διάφραγμα και διπλό θάλαμο εκτόνωσης της πίεσης στο πίσω μέρος.

Στην Πράξη…

 

Παρόλο το μικρό τους μεγέθος, το QX-1 και το MyConnect 60, παρουσίασαν, από τα πρώτα κιόλας ακούσματα, έναν μεγάλο ήχο που με ευκολία γέμισε τον χώρο, αποκαλύπτοντας τον έξυπνο σχεδιασμό των ηχείων τόσο σε επίπεδο καμπίνας όσο και σε επίπεδο τεχνολογίας μονάδας χαμηλών αλλά και τις ικανότητες οδήγησης του τμήματος οδήγησης του ενισχυτή.

Διαλέξαμε μια ποικιλία από ποπ/έντεχνα ακούσματα, μεταξύ άλλων, από τον Σωκράτη Μάλαμα και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τα οποία επέτρεψαν σε αυτό το μικρό setup να δείξει ότι έξυπνα σχεδιασμένα συνοδά αυτής της κατηγορίας μπορούν να μας προσφέρουν ικανοποιητικές ποσότητες καθαρών χαμηλών συχνοτήτων, συνοδεύοντας αρμονικά το υπόλοιπο ακουστικό φάσμα. Αλλά και μεγαλύτερα σε κλίμακα έργα, όπως το The Last of the Mohicans – Promontory (Main Theme) και άλλα ορχηστρικά, έδωσαν την ευκαιρία σε αυτά τα μικροκαμωμένα, πλην όμως εξόχως αποτελεσματικά δημιουργήματα να παρουσιάσουν μια πλούσια και ξεκάθαρη μουσική σκηνή έστω και σε μια μικρότερη κλίμακα, αποδεικνύοντας ότι έχουμε να κάνουμε με ένα σύστημα που δεν έχει ιδιαίτερες προτιμήσεις. Ανεξαρτήτως του μουσικού υλικού, το αποτέλεσμα είναι ένας δυναμικός, καθαρός, ήχος με υψηλή αυθεντικότητα και αποκαλυπτική λεπτομέρεια.

 

Εξαιρετικά βολικά σε μέγεθος, τόσο τα QX-1 αλλά και το MyConnect 60, θα τοποθετηθούν εύκολα ακόμη και σε ένα λιγότερο ευρύχωρο δωμάτιο, θα προσφέρουν πρόσβαση σε μια καλή ποικιλία μέσων (από CD και ραδιόφωνο μέχρι streaming) και θα συνδυαστούν ιδανικά με οποιαδήποτε άλλη συσκευή, αναλογική ή ψηφιακή (περιλαμβανόμενου και του πικάπ). Κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες θα αποκαλύψουν πολλές απρόσμενες αρετές, επιβεβαιώνοντας την υποψία μας ότι το θεμελιώδες ερώτημα του Hi-Fi, έχει βρει, για μια ακόμη εποχή, την απάντησή του. Προτείνουμε να τη γευτείτε τα με την πρώτη ευκαιρία.

 

 

Overview

 

Advance Paris MyConnect 60

 

Περιγραφή: Combo CD player/Streamer, DAC, Ολοκληρωμένος ενισχυτής

Αναλογικές είσοδοι: 2x Line (RCA), 1x Phono (MM/RCA)

Ψηφιακές είσοδοι: 1x coaxial (RCA), 2x optical (Toslink)

Streaming: 1x USB Host/Type A, Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth, Airplay, συμβατό με DLNA

Αναλογικές έξοδοι: 1x Line (RCA, Fixed/Variable), 1x Sub. Out (RCA), 1x Ηχείων, 1x Ακουστικών (TRS, 6,35mm)

Sample rates: 24-bit/192kHz

Διαστάσεις: 136x265x385 (mm, ΥxΠxΒ)

Βάρος 5,5kg

 

Mission QX-1

 

Περιγραφή: Ηχείο ραφιού/βάσης

Δρόμοι/Μεγάφωνα: 2, υφασμάτινο τουίτερ ring radiator 38mm, μιντ/γούφερ DiaDrive 135mm

Συχνότητα cross: 2.4kHz

Φόρτιση: Bass Reflex (στο πίσω μέρος της καμπίνας)

Ευαισθησία: 87dBSPL/2,0Vrms/1m

Ονομαστική αντίσταση: 4Ω (ελάχιστη 3.9Ω)

Απόκριση συχνότητας: 55Hz-24kHz (±3dB), 48Ηz (-6dB)

Μέγιστη στάθμη: 95dB

Προτεινόμενοι ενισχυτές: 25-100W

Διαστάσεις: 280x195x260 (mm, ΥxΠxΒ)

Βάρος: 6.2kg

 

Τιμές: €790 (Advance Paris MyConnect 60), €379 (Mission QX-1)

info: Ultimate Audio Video

τηλ.: 210-994.9050,

http://www.ultimateaudio.gr/,

https://advance-acoustic.com/,

https://www.mission.co.uk/

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο τρίτο τεύχος του YELLOWBOX από τον Γιώργο Κατρακάζα._YB

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.