Επτά προτάσεις για ηχεία Dolby Atmos.

Επτά προτάσεις για ηχεία Dolby Atmos.

Το Dolby Atmos είναι μια εξαιρετική και συναρπαστική μορφή ήχου που λειτουργεί προσθέτοντας ύψος στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα τόσο σε ταινίες κινηματογράφου όσο και στον οικιακό κινηματογράφο.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Εκτός από την προσθήκη ύψους στο ηχητικό μείγμα, το Dolby Atmos εισάγει την έννοια του ήχου, βάσει αντικειμένων και την ιδέα ότι στοιχεία του soundtrack μιας ταινίας (όπως ένα ελικόπτερο που περνά από πάνω) μπορούν να υπάρχουν περισσότερο ως ξεχωριστό αντικείμενο στον ήχο, παρά ως μέρος μιας μίξης καναλιών, επιτρέποντάς τους να τοποθετηθούν και να μετακινηθούν σε μια σκηνή με τρόπο που μιμείται πιο φυσικά την πραγματική ζωή.

Τα ηχεία Dolby Atmos είναι η τελευταία εξέλιξη στον πολυκάναλο ήχο. Έχουμε επιλέξει μερικά από τα καλύτερα ηχεία Dolby Atmos που μπορείτε να αγοράσετε και σας τα παρουσιάζουμε.

Focal Sib Evo Dolby Atmos 5.1.2 speaker system

Προδιαγραφές: 5.1.2 sub / sat Dolby Atmos μεγάφωνα. Ασύρματο μικρό υπογούφερ με ενισχυτή 200W | Διαστάσεις (Sib Evo): 252 x 162 x 162 mm (h / w / d), subwoofer 305 x 282 x 299 mm (h / w / d).

Το να τοποθετήσει κάποιος οκτώ ή περισσότερα ηχεία σε ένα σαλόνι δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Η Focal έχει δημιουργήσει ένα σύστημα ήχου Atmos που θα μπορούσε να πείσει και τον πιο απρόθυμο για να τα τοποθετήσει στο σαλόνι του.

Το πακέτο Sib Evo 5.1.2 συνδυάζει δύο συμπαγή ηχεία Sib Evo Dolby Atmos ( για χειρισμό καναλιών αριστερά, δεξιά και ύψους), ένα λεπτό υπογούφερ Cub Evo για κεντρικό και τρεις μικρότερους δορυφόρους Sib Evo για πίσω ήχο.

Αυτό το πακέτο είναι ιδανικό για χώρους από 10 έως 50m2, ενώ για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάται να κάθεστε σε απόσταση 2 μέτρων από τα εμπρός ηχεία, καθώς αυτό σας φέρνει εντός του εύρους του ανακλώμενου ήχου τους.

Τα μεγαλύτερα δωμάτια ενδέχεται να απαιτούν διαμόρφωση 5.1.4 Atmos. Ενώ μπορείτε να αντικαταστήσετε τα πίσω δορυφορικά ηχεία με μοντέλα με δυνατότητα Dolby, κοστίζουν αρκετά πολύ ανά ζεύγος, οπότε δεν είναι μια διαδρομή αναβάθμισης που πολλοί θα αισθάνονται διατεθειμένοι να ακολουθήσουν.

Παρά το συμπαγές μέγεθός του, αυτό το σύστημα από τη Focal έχει εύρος και δύναμη.  Όλοι οι δορυφόροι μοιράζονται το ίδιο μεσαίο πρόγραμμα οδήγησης και το tweeter μαλακού θόλου βοηθά στην αντιστοίχιση του timbre (ηχόχρωμα/χροιά).

Το πακέτο ηχείων Sib Evo 5.1.2 Dolby Atmos, μπορεί εύκολα να συνεργαστεί με έναν δέκτη AV μεσαίας κατηγορίας.

Sonos-Arc

Sonos Arc

Προδιαγραφές: 5.0.2, 11 ενισχυτές Class-D, 8 woofer, 3 tweeter | Διαστάσεις: 1141,7 x 87 x 115,7 mm (h / w / d) | Βάρος: 6,25 κιλά

Η Sonos Arc βασίζεται στους τελευταίους κωδικοποιητές ήχου TrueHD και Dolby Digital Plus για να προσφέρει τον καλύτερο ήχο χωρίς απώλεια ποιότητας που βρίσκεται σε δίσκους Blu-ray και σε μερικές από τις κορυφαίες υπηρεσίες ροής.

Στη συνέχεια, βελτιώνει το 3D ηχητικό τοπίο, χρησιμοποιώντας στοιχεία Dolby Atmos από τη μουσική και επιστρέφοντας τα πίσω στο χώρο, αντανακλούν και δίνουν την αίσθηση ότι έρχονται πίσω στον ακροατή από όλες τις γωνίες.

Παρόλο που όλα αυτά μπορεί να ακούγονται περίπλοκα, η ρύθμιση Sonos Arc δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή, με μερικά μόνο βήματα μέσα από την εφαρμογή σε ένα smartphone. Ίσως πρόκειται για την καλύτερη ηχομπάρα Dolby Atmos μέχρι τώρα.

Samsung_HW-N950

Ηχομπάρα Samsung HW-N950

Προδιαγραφές: Ισχύς εξόδου 512W συνολικά 7.1.4 κανάλια,  συναρπαστική εμπειρία ήχου | Διαστάσεις: 1292 x 262 x 606 mm (h / w / d), subwoofer 203,5 x 400 x 415,5 mm (h / w / d) | Βάρος: 27,5 κιλά

Η ηχομπάρα Samsung HW-N950 είναι η μόνη που προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία ήχου 7.1.4 καναλιών. Η χρήση ασύρματων πίσω ηχείων και υπογούφερ, καθιστούν την N950 εύκολη στην εγκατάσταση.

Η ηχομπάρα, τα ηχεία και το subwoofer είναι όλα καλά σχεδιασμένα και εξαιρετικά καλοφτιαγμένα, ενώ το σύστημα στο σύνολό του προσφέρει πολλές χρήσιμες λειτουργίες. Η N950 αποκωδικοποιεί το Dolby Atmos όσο και το DTS: X χωρίς προβλήματα, οπότε αν είστε οπαδός των ταινιών αυτή είναι σίγουρα η καλύτερη ηχομπάρα για εσάς. Είναι εξίσου καλή και για ακρόαση μουσικής είτε απευθείας από την πηγή, είτε μέσω WiFi και Bluetooth.

kef-R8a

KEF R8a Dolby Atmos flexible surround

Προδιαγραφές: Μονάδες κίνησης: Uni-Q Driver Array,HF: 25mm (1in.) vented aluminium dome/MF: 125mm (5in.) aluminium cone, Ευαισθησία: 86dB | Διαστάσεις: 174 x 180 x 259 (w / hd) mm | Βάρος: 4,5 κιλά

Το R8a λειτουργεί ως ηχείο surround ή ως πίσω ηχείο και διαχέει τον ήχο προς τα επάνω για να δημιουργήσει πραγματικά κινηματογραφική περιβάλλον με το Dolby Atmos. Το ηχείο R8a διαθέτει την καινοτόμο σειρά οδηγών Uni-Q της KEF, όπου το tweeter τοποθετείται στο ακουστικό κέντρο του κώνου μεσαίας κατηγορίας. Αυτό φέρνει την ιδανική λύση μιας πηγής ενός σημείου πιο κοντά στην υλοποίηση. Το νέο πρόγραμμα οδήγησης Uni-Q έχει σχεδιαστεί χρησιμοποιώντας εργαλεία προσομοίωσης και ανάλυσης και μειώνει τον χρωματισμό μειώνοντας τον συντονισμό των κενών μεταξύ των ξεχωριστών στοιχείων του ήχου, με αποτέλεσμα έναν καθαρότερο ήχο με βελτιωμένη στερεοφωνική απεικόνιση.

Το “εύκαμπτο” R8a μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο ή να τοποθετηθεί σε επάνω σε άλλο ηχείο για ύψος Dolby Atmos. Διαθέτει συστοιχία Uni-Q 130 mm (5,25in.) Με tweeter 25mm (1 in.) Για να κατευθύνει τον ήχο για γνήσια αποτελέσματα 3D.

Sony-HT-ST5000

Sony HT-ST5000 Dolby Atmos soundbar

Προδιαγραφές: Ισχύς εξόδου 800w συνολικά. Μονάδες κίνησης: 2 x Upfirers με δυνατότητα Dolby, 3 ομοαξονικά tweeter / γούφερ, 4 x προγράμματα οδήγησης μεσαίας εμβέλειας. 4 x HDMI v2.0 | Διαστάσεις: 1180 x 80 x 145 (w / h / d) mm | Βάρος: 8,2 κιλά

H Sony περιγράφει την HT-ST5000 ως πρόταση 7.1.2. Διαθέτει συμβατό ήχο υψηλής ανάλυσης και διαθέτει Wi-Fi (με NFC), ενσωματωμένο Bluetooth και Chromecast.

Η ποιότητα κατασκευής και ο σχεδιασμός είναι εξαιρετικά. Η μπάρα έρχεται με ένα κάλυμμα από ύφασμα, το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί.

Αριστερά και δεξιά είναι δύο ταιριαστά ομοαξονικά ηχεία με gold-rimmed, υψηλής ευαισθησίας tweeter, ενώ στη συνέχεια πλαισιώνεται από τέσσερα ηχεία μεσαίας εμβέλειας. Στην κορυφή, πίσω από σταθερές μεταλλικές γρίλιες, υπάρχουν δύο ενεργοί οδηγοί με δυνατότητα Dolby Atmos.

Παράλληλα με την έξοδο HDMI υπάρχουν τρεις είσοδοι συμβατές με HDCP 2.2 που υποστηρίζουν διέλευση 4K και HDR , οπτική είσοδο, υποδοχή 3,5 mm και θύρα USB.

Ωστόσο, αυτή η γραμμή ήχου είναι πολύ διασκεδαστική. Το ασύρματο υπογούφερ έχει πραγματικό βάθος, φτάνοντας εύκολα κάτω από 50Hz.

Είναι επίσης μια λύση για ήχο υψηλής ανάλυσης ενώ είναι πλήρως συμβατή με αρχεία FLAC 24-bit και DSD.

 

 

 

LG SK10Y Soundbar

Προδιαγραφές: Ισχύς εξόδου 500W συνολικά. 2x HDMI-In με HDCP 2.2, ψηφιακό οπτικό, USB. Ενσωματωμένο Bluetooth, Wi-Fi και Chromecast | Διαστάσεις: 58 x 1200 x 145 (h / w / d) mm | Βάρος: 5,6 κιλά

Μια ηχομπάρα που φιλοδοξεί να τα κάνει όλα. Η LG SK10Y διαθέτει υποστήριξη Dolby Atmos, πιστοποίηση ήχου υψηλής ανάλυσης, λειτουργικότητα του Βοηθού Google και συμβατότητα Chromecast. Χάρη σε μια νέα συνεργασία με τον Βρετανό ειδικό της Hi-fi Meridian Audio, διαθέτει επίσης εντυπωσιακά ηχητικά διαπιστευτήρια.

Η SK10Y έχει χαρακτηριστεί ως λύση 5.1.2 Dolby Atmos, πράγμα που σημαίνει ότι εκτός από τα διπλά ηχεία που έχουν τοποθετηθεί στην κορυφή υπάρχει τριπλή συστοιχία στην μπροστινή πλευρά (αριστερά, κέντρο, δεξιά), καθώς και κανάλια πλευρικής πυροδότησης στα άκρα. Τα πλαϊνά προγράμματα οδήγησης χρησιμοποιούν το Acoustic Phase Matching για να αλλάξουν το χρονισμό του ήχου, πράγμα που δημιουργεί μια εντυπωσιακή απόδοση ήχου surround.

Creative X-Fi Sonic Carrier

Προδιαγραφές: Ισχύς εξόδου 2.000 W συνολικά. 2 x ψηφιακές και δύο οπτικές εισόδους, 3 x HDMI (ARC), 1 x θύρα Ethernet, υποδοχή 1x 3,5 mm, υποδοχές μικροφώνου 2 x,, 2 x υποδοχή USB 2.0 τύπου A για μονάδες flash USB και σκληρούς δίσκους, 1 x υποδοχή κάρτας SD και 3 x Υποδοχές κάρτας MicroSD | Διαστάσεις: 521 x 151 x 96 mm (59,9 x 5,9 x 3,8 ίντσες, Π x Υ x Β

Η ακριβότερη πρόταση του άρθρου. Η Creative X-Fi Sonic Carrier βρίσκεται σε «διαφορετικό πρωτάθλημα» soundbars. Διαθέτει 17 ηχεία ρυθμισμένα σε διαμόρφωση 11.2.4 καναλιών ή 15.2 καναλιών που μπορούν να εκπέμπουν πάνω από 110 dB.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλες λύσεις για ήχο Dolby Atmos που μπορείτε να βρείτε στην αγορά. Ήρθε η ώρα για την απόλυτη ηχητική εμπειρία._YB

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.