Νέα σειρά 800 από την Bowers & Wilkins, επιστρέφει το 801!

Νέα σειρά 800 από την Bowers & Wilkins, επιστρέφει το 801!

H Βρετανική εταιρεία κατασκευής ηχείων Bowers & Wilkins, αποκάλυψε λεπτομέρειες για την νέα σειρά 800, η οποία θα ονομάζεται 800 Series Diamond D4.

Θα περιλαμβάνει επτά μοντέλα με σημαντικές αλλαγές στα μεγάφωνα και την καμπίνα, ενώ επαναφέρει και το σημαντικότερο, ίσως, μοντέλο της εταιρίας, το 801 στην θέση της ναυαρχίδας.
Εκτός από το 801, η σειρά θα περιλαμβάνει τρία ακόμη μοντέλα δαπέδου, τα 802 D4, 803 D4 και 804 D4, το κλασικό μοντέλο βάσης 805 D4 καθώς και δύο μοντέλα για χρήση στο κεντρικό κανάλι πολυκαναλικών συστημάτων, τα HTM81 D4 και HTM82 D4.

HTM81-D4

Στη νέα σειρά, υπάρχουν σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη σειρά D3, οι οποίες είναι, αρχικά, ορατές στο επίπεδο της καμπίνας. Εδώ, έχουμε την αντικατάσταση της άνω οριζόντιας επιφάνειας του ηχείου με μια πλάκα από χυτό αλουμίνιο το οποίο είναι φινιρισμένο με δέρμα της Connolly και είναι ειδικά διαμορφωμένη ώστε να δέχεται το (επίσης νέο) Solid Body twitter της σειράς.
Στο επίπεδο των μονάδων, η B&W βασίζεται σε τεχνολογίες που έχει αναπτύξει εσωτερικά και σε αυτές περιλαμβάνονται τα διαφράγματα Continuum Cone για τις μονάδες μεσαίων και μεσαίων/χαμηλών, τα οποία συνδυάζονται με την γνωστή, χαρακτηριστική “μη-ανάρτηση” FST (Fixed Suspension Transducer) και μια νέα εσωτερική ανάρτηση (spider) η οποία καταργεί την παραδοσιακή υφασμάτινη επιφάνεια υπέρ μιας νέας, minimal, δομής, την οποία η εταιρία ονομάζει Biomimetic Suspension και αναφέρει ότι -εκτός των άλλων- μειώνει την πίεση του αέρα στο εσωτερικό της καμπίνας.

Το μόνο που φαίνεται ότι δεν έχει αλλάξει είναι το υλικό στον κώνο των μεγάλων woofer το οποίο είναι το Aerofoil, ένα σύνθετο υλικό με μορφή σάντουιτς, όπου μεταξύ δύο τοιχωμάτων από ανθρακονήματα έχει τοποθετηθεί ένα ειδικό αφρώδες υλικό με μεταβλητή διατομή (σε συνάρτηση με την ακτίνα του κώνου).

Η νέα σειρά είναι βελτιωμένη, σε σχέση με την D3, σε ό,τι αφορά την απόζευξη των μονάδων των μεσαίων συχνοτήτων από την καμπίνα. Αυτό γίνεται σε όλα τα μοντέλα χάρις στην νέα μοντούρα των μεγαφώνων (η οποία περιλαμβάνει ελατήρια στον μηχανισμό στήριξης τους στην μπάφλα), αλλά, φυσικά και μέσω της χαρακτηριστικής κεφαλής των μοντέλων δαπέδου η οποία είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο.
Αλλαγές όμως έχουμε και στο twitter της σειράς. Ενώ έχει διατηρηθεί το διάφραγμα από διαμάντι με διάμετρο 25 χιλιοστών, έχει αλλάξει το περίβλημά του, το οποίο είναι σημαντικά μεγαλύτερου μήκους (για καλύτερη απόσβεση της οπίσθιας ακτινοβολίας) και στηρίζεται στην κεφαλή ή την καμπίνα του ηχείου σε δύο σημεία, σε αντίθεση με την πρακτική της σειράς D3 που βασιζόταν σε ένα σημείο στήριξης.
Οι καμπίνες βασίζονται στην γνωστή αρχιτεκτονική Matrix της εταιρίας (με μεγάλο αριθμό διασταυρούμενων εσωτερικών ενισχύσεων) και η σειρά D4 “κατεβάζει” την χαρακτηριστική διατομή “Reverse Wrap” που είχαν οι καμπίνες των μεγάλων μοντέλων της σειράς D3 και στα μικρότερα 804 D4 και 805 D5 τα οποία πλέον έχουν και αυτά καμπυλωμένες πλευρές και στενότερη μπάφλα.

info: Audio Group Greece., τηλ.: 210-672.1200

https://audiogroup.com.gr/

https://www.bowerswilkins.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.